A les nostres aules, en català!

A les nostres aules, en català!
Contra la sentència, desobediència!

dilluns, 10 de desembre de 2012

A l'escola i al carrer, en català! Contra la reforma espanyolista, desobediència!

El SEPC davant el nou atac que pateix la llengua catalana a les nostres escoles


Ens trobem, de nou, en un escenari històric per les nostres escoles i centres educatius. Aquest cop, no han anunciat una reducció de beques, com tampoc han anunciat un augment de taxes universitàries que culmina amb l'educació pública perquè això, els estudiants ja ho tenim al nostre dia a dia. Aquesta vegada, el punt de mira del Ministre d'Educació, Wert, ha estat la nostra llengua. Val a dir però, que la seva intenció d'espanyolitzar-nos ja ve d'enrere, i el Sr. Wert ja va avisar-nos de que ho faria. Així doncs, fent públic el seu nacionalisme espanyol més ferotge, que va de la mà de les polítiques d'austeritat que privatitzen les nostres aules, ahir va anunciar una nova mesura que ens retalla com a poble i com a classes populars. la fi de la immersió lingüística. L'escenari és crític, però el poble català hem demostrat ser valents, dels més xics fins als més grans, i com bé vàrem fer a Mallorca, enllaçant-nos per la llengua o bé a al País Valencià, ara ha arribat l'hora de seguir defensant el nostre dret a ser educats íntegrament en català arreu dels Països Catalans,així com aquesta ha de ser l'única llengua vehicular als nostres centres educatius. D'altra banda, i en la mateixa tònica de privatitzar tot allò que és públic i que hem aconseguit amb esforços i treballs, ara el govern espanyol ens insta a aprendre la nostra llengua en escoles privades, com ja passa a la Catalunya Nord, on els menuts i menudes que reben una educació catalana sols ho poden fer a la Bressola.Ja fa temps que ens va arribar l'hora de defensar els nostres drets, però en moments com aquests també hem d'exercir el nostre deure i compromís amb la nostra educació. Així doncs, des del Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans volem encoratjar tota la comunitat educativa desobeir qualsevol mesura que acabi amb la immersió lingüística així com també animem a tots els estudiants a sumar-se a les mobilitzacions per una educació catalana arreu dels Països Catalans.

"Hi ha gent a qui no agrada que es parle, s'escriga o es pense en català. És la mateixa gent a qui no agrada que es parle, s'escriga o es pense."

Ovidi Montllor

Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans
4 de desembre del 2012


Arran de la convocatòria de l'Esquerra Independentista es van concentrar unes 300 persones d'urgència davant la seu del PP de Tarragona. A sota hi teniu la cròncia i un vídeo.

Avui, dilluns 10 de desembre, Somescola.cat insta tots els centres docents a penjar en un lloc visible la pancarta i els cartells amb el lema “Per un país de tots, l’escola en català” i a fer un breu acte reivindicatiu amb tota la comunitat educativa el mateix dilluns, 10 de desembre, a la sortida de l’escola.


- MONTBLANC. Plaça Major a les 19h.

- L’ESPLUGA DE FRANCOLÍ. Plaça de la Vila a les 19h.

- TARRAGONA. Plaça de la Font a les 18h.

Arran de la convocatòria de l'Esquerra Independentista es van concentrar unes 300 persones d'urgència davant la seu del PP de Tarragona. A sota hi teniu la crònica i un vídeo extrets de pobleviu.cat

Indignació col·lectiva per la nova llei d’educació del ministre espanyol Wert

Tres centenars de persones a Tarragona i unes seixanta a Torredembarra han sortit l’endemà mateix de l’anunci del ministre espanyol José Ignacio Wert d’una nova llei d’educació que arronearia la immersió lingüística i apartaria la llengua catalana de l’ensenyament obligatori.

Pel que fa a Tarragona, duent per lema la famosa cita d’Ovidi Montllor, l’Esquerra Independentista ha sortit al carrer, just davant de la seu del PP a la ciutat, situada a la cantonada entre Rambla Nova i carrer Unió. Tot tipus de banderes, sobretot estelades, han confluït per cridar ben alt i xiular contra l’enèsima agressió del govern espanyol contra el model d’escola catalana. També s’ha volgut fer èmfasi en els models existents arreu dels Països Catalans, tot destacant que el que es vol realment és mantindre i millorar la immersió “fugint de triomfalismes”. Com a acció contundent, s’ha llençat més d’un ou a la façana després de retallar els caps de les fotografies de tres diputats del PP al Congrés espanyol: José Ignacio Wert, Alejandro Fernández i Joan Bertomeu.