A les nostres aules, en català!

A les nostres aules, en català!
Contra la sentència, desobediència!

dimecres, 21 de novembre de 2012

Comunicat de rebuig davant l'actuació policial dels Mossos d'Esquadra a la Vaga General del 14-N

El SEPC (Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans) mostra el seu total rebuig davant l’acció policial desencadenada arran les diverses actuacions a la ciutat de Tarragona, els quals van reprimir indiscriminadament, de la única manera que ho saben fer, contra les manifestants, tant a la universitat com pels carrers de Tarragona, durant els piquets del matí i el migdia. Sempre al costat dels seus amos.

Ahir, durant tot el matí, en un ambient reivindicatiu i pacífic, els piquets informatius ens vam reunir per mirar que es respectessin els acords de vaga estipulats. Val a dir que, el cos de Mossos d'Esquadra, va demostrar des de primera hora la seva intenció de reprimir durant la jornada. Primerament, ha utilitzat gas pebre contra un piquet situat a l'entrada de Tarragona sense cap mena d'argumentació; en segon lloc, perseguint a una vintena d'estudiants que es manifestaven pels carrers en direcció a la universitat, acorralant-nos, reprimint-los a cops de porra, insultant-nos i retenint a quatre estudiants (dos d'ells menors d'edat) sense, ni tant sols, cap motiu per justificar-ho més enllà de la cerca i captura d’algun cap de torn a qui poder-li encolomar accions que s’havien produït als carrers de la ciutat. Sense raonar si realment eren aquestes persones les que les havien dut a terme. En darrera instància, la salvatjada més gran va tenir lloc davant El Corte Inglés, on unes tres furgonetes dels Mossos (potser més) carregades amb antiavalots van descarregar tota la seva frustració personal amb els participants dels piquets, una vegada més sense raons i sense previ avís. Això va provocar el caos, corredisses entre la multitud, detinguts arbitràriament, nombroses agressions sense cap mena de distinció, fins i tot un menor d'edat de tant sols tretze anys va rebre un cop de porra al cap que va fer-li un trau i, les persones que es van “atrevir” a protegir al menor, van ser agredides també.

Pensem que aquesta actuació és inadmissible en un estat de dret. Com a testimonis dels fets perpetuats per aquest cos repressiu es fa evident, des de la perspectiva de l'ensenyament, la devaluació del sistema educatiu a la que se'ns està empenyent de forma il·lícita i autoritària.

Des del Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC), organització majoritària als centres dels Països Catalans volem manifestar les següents consideracions: 
  •  Manifestar-se i protestar és un dret que no pot ser objecte de coacció ni repressió.
  • Els Mossos d'esquadra mai responen a les exigències de la població sinó a les exigències de la patronal com demostra el cas de la universitat i de El Corte Inglés.
  • Les reaccions desproporcionades provocades per aquest cos sempre gaudeixen d'impunitat, encobriment de la patronal i del govern de torn.
A més a més el Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans exigim:
  • Que s'aturi la repressió indiscriminada i aleatòria dels que sortim a defensar tots els drets que hem aconseguit mitjançant aquest exercici democràtic com és l'exercici de Vaga.
  • Que es depurin responsabilitats, es condemni i s'arregli el dolor afligit a les afectades per part dels Mossos d'Esquadra.
  • La dimissió del Conseller d'Interior Felip Puig per les reiterades vegades que ha traspassat “la línia democràtica i una mica més”.
  • Ens dirigim a tota la comunitat educativa per no caure en la por dels que ens ho estan prenent tot, a pedagògics que marquen els nous amos de la universitat pública.
És per això que us convidem a mostrar el rebuig per les càrregues policials viscudes el passat 14 de novembre i a denunciar conjuntament les ferides i lesions perpetuades per la brutalitat del cos dels Mossos d'Esquadra.

Podeu posar-vos en contacte mitjançant el correu: sepc.urv@gmail.com
 
Sindicat d’Estudiants dels Països CatalansTarragona, 15 de novembre del 2012