A les nostres aules, en català!

A les nostres aules, en català!
Contra la sentència, desobediència!

dimecres, 25 d’abril de 2012

El SEPC rebutja els nous atacs a l'ensenyamentDe nou, aquesta setmana, els actuals líders del govern de l'estat espanyol, i en concret el ministre d'educació, cultura i esport, José Ignacio Wert, han aplicat unes mesures que palesen el seu tarannà dretà, neoliberal, antisocial, insolidari i totalment injust amb la classe treballadora i estudiantil.
 Quan no fa ni deu dies que el Partit Popular modificà el codi penal per intentar evitar que eixírem al carrer a manifestar-nos, ara han donat, als governs de les comunitats autònomes, la capacitat per incrementar el preu de la matrícula de les carreres universitàries fins a un 66% en funció del que ells valoren. Açò vol dir que si paguem uns 1000€ per any, en aplicar aquestes mesures ens podran imposar el pagament de 1660€. El que produeix aquest fet és una brutal discriminació dels estudiants amb menys capacitat econòmica, que són, és clar, els fills dels treballadors.
Així mateix, també estan promulgant unes polítiques basades en la reducció d'estudis per les qual s'eliminaran carreres poc demandades: filologia clàssica en seria un exemple clar.
En l'àmbit de secundària, es pretén que el professorat impartisca més hores de classe pel mateix o per menys salari. Però el que és pitjor encara és que han augmentat la ratio, o la quantitat mitjana d'estudiants per aula. Tot plegat és molt clar que repercutirà en la qualitat de l'ensenyament, ja que es fa més i més difícil fer una classe participativa i clara per a molts més alumnes.
En resum, s'observa ben clarament com ens estan aplicant unes mesures que ens oprimeixen socialment i econòmica i que volen acabar amb tot allò anomenat "públic". Tenen l'explícita intenció de retallat 10.000 milions d'euros en els dos pilars més bàsics de la societat: la sanitat i l'ensenyament.
Des del SEPC volem manifestar que:
•Rebutgem tot aquest seguit de polítiques neoliberals que discriminen la classe treballadora.
•L'ensenyament, així com la sanitat, no s'han de tractar com una empresa: els diners emprats no són despeses sinó inversions.
Exigim:
•Que els governs autonòmics no apliquen aquest augment dels preus de les matrícules.
•Que es faça, d'una vegada per totes, una vertadera política de beques per a l'ensenyament que faciliten l'accés a la universitat de tothom.


Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans, cap a la vaga indefinida.
20/04/2012