A les nostres aules, en català!

A les nostres aules, en català!
Contra la sentència, desobediència!

dimarts, 8 de febrer de 2011

JORDI ABSOLUCIÓ!

Víctima d’abusos de la Guàrdia Urbana

En Jordi, estudiant i militant d’Endavant (OSAN) és una persona involucrada en els moviments socials i polítics de la ciutat. Ha patit dues detencions i la justificació d’ambdues s’aguanta per un fil, acumulen un munt de mentides per part de la Guardia Urbana de Tarragona.

El passat 14 de febrer de 2010 una bona colla de gent, potser un centenar, celebrava la festa de Carnestoltes al centre social l’Espina, situat a la Part Alta. En algun moment va trucar la Guardia Urbana a la porta i algun responsable del local els va atendre sense cap tipus de problema. Al cap d’una estona en Jordi i els seus amics van marxar d’aquell local per trobar-se amb una altra gent, i just al sortir la policia havia muntat un fort dispositiu de control. Els policies ràpidament s’acarnissen contra un amic de la colla, un company immigrant que no tenia els papers en regla que era just al costat d’en Jordi, aquest, només aixecar els braços bocabadat per presenciar aquest cas de discriminació racial, és llençat al terra i detingut. Tot això davant d’una trentena persones que es feien creus del què passava. Els policies persegueixen, amb les porres a la mà, altres amics que es queixen davant d’aquesta irracional i injusta detenció. En Jordi va passar la nit al calabós i se l’acusa d’atemptat a l’autoritat, per haver aixecat els braços.


El passat 18 de juny, en Jordi, exercia el dret democràtic d’estar de festa i sortia d’un local del carrer Rebolledo. Va passar un cotxe de la mateixa Guardia Urbana per davant del local i quan ja era lluny fa marxa enrere, s’atura davant dels joves, en baixen dos agents, i identifiquen en Jordi i tres acompanyants més dient que se’ls ha xiulat. Al veure que hi ha pendent lo del passat 14 de febrer, l’actitud dels policies s’agreuja i posen una multa de 1000 euros a cadascun dels joves. En Jordi no signa la multa. Aquesta actitud irreductible però no-violenta posa molt nerviosos als policies. Li diuen obertament amb les manilles a la mà: “estoy esperando que hagas cualquier cosa para detenerte”. Sense estar detingut l’obliguen a entrar dins d’un cotxe patrulla, en Jordi els diu que és il•legal el que estan fent, i sense cap tipus de resposta, l’agafen de la mà i amb una clau d’arts marcials el llencen al terra, li trepitgen el cap i de nou al calabós acusat d’atemptat a l’autoritat. En aquest segon cas hi havia uns vuit testimonis.


El passat 21 de juliol hi va haver judici pel segon dels casos, que es suspèn, on els policies incrementen l’acusació dient que hi va haver intent de fuga (mentre tenien el DNI de l’imputat) i que en aquell moment en Jordi va fer mal al dit d’un dels policies. Els policies estan disposats a pactar si en Jordi accepta una pena-multa de 10 mesos, però com que en Jordi no ha fet res de res, no està disposat a passar per culpable, i denuncia la Guardia Urbana perquè l’han detingut injustificadament. Fins hi tot en Carles Castillo, regidor de seguretat ciutadana, fa per aquesta ocasió un comunicat adulant l’actuació del cos repressiu. El judici s’ajorna pel passat 8 de novembre. El 8 de novembre el judici es torna a suspendre i els policies tornen a carregar, adjunten un document al•legant que el policia suposadament agredit va haver de fer fins a 25 sessions de rehabilitació, això si, sense estar de baixa, sense cap os esquinçat ni trencat. Els metges diuen que és normal que una persona que rondi els 40 anys i que a sobre faci exercici físic tinguin aquest tipus de lesions que només són apreciables amb radiografia.

Les acusacions d’aquest segon dels casos poden traduir-se en fins a dos anys i mig de presó. Es detecta que la Guardia Urbana s’està actuant conscientment contra el jove. En Jordi en comptes de pactar ha denunciat la policia, en comptes de callar està afrontant la impunitat policial i per això s’inventen una acusació darrere l’altra. L’Ajuntament de Tarragona fa gala de que la Guàrdia Urbana no ha perdut mai cap judici i vista la seva actuació no és d’estranyar.

Aquesta individus amb placa no només violenten els nostres carrers i detenen injustificadament sinó que també que s’inventen acusacions, presenten falsos testimonis i s’encobreixen entre ells. És per això que cal una resposta.

Convidem a tots els ciutadans i ciutadanes a expressar el seu suport cap en Jordi a la concentració que es farà el dia 5 d’abril, el dia abans del judici, a les 19.00 davant l’Ajuntament de Tarragona. Jordi Absolució! Aturem els abusos de la Guardia Urbana!


5 comentaris:

Anònim ha dit...

No dubto que de que tota aquesta historia sigui real, sabem com son la guardia urbana. Però també sabem com sou vosaltres: els valents que tireu globus de pintura contra la oficina bancaria i els valents que feu pintades a la NOSTRA universitat.

Suposo que si hi hagues hagut algun detingut per les pintades i/o els globus de pintura també acusarieu a les autoritats de repressives oi?

un que no és del SEPC ha dit...

i jo em pregunto, què hi fot una oficina bancària a la urv mentre les entitats no tenen espais? I per què censurem les pintades quan no hi ha pràcticament panells d'anuncis públics ni a la ciutat ni a la universitat?

SEPC URV ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Unknown ha dit...

Em sembla que teniu poca credibilitat, quina manera d'interpretar la notícia,i a la que us comenten alguna cosa que no us agrada, l'esborreu. Em sembla una notícia manipulada, Qué voleu?, jo no veig als municipals com a uns dolents, jo quan vaig pel carrer i els veig, em dónen confiança, i es clar que han d'actuar quan hi ha desordre, i no utilitzen la violencia gratuita. En canvi jo m'imagino que vosaltres els insulteu GRATUITAMENT. Sou penosos.

adm ha dit...

Bones Joana,

A veure jo administro aquest blog, per tant parlo amb coneixement de causa. El comentari que surt esborrat, (el tercer) per mi mateix, es va eliminar bàsicament perquè insultava al del primer comentari, "l'anònim". Un tal anònim que no està precissament gaire d'acord amb la nostra manera d'actuar...
Primera, no és una notícia, és un comunicat. Un comunicat referent a una persona que ha estat detinguda il·legalment dues vegades
Segona, si per tu està al carrer a les 4 del matí fora d'un bar és fer desordre, entenc que ens diguis penosos
I si tant confies en la guàrdia urbana de Tarragona, t'invito a que miris aquest video http://www.youtube.com/watch?v=pC9JJBztneQ