A les nostres aules, en català!

A les nostres aules, en català!
Contra la sentència, desobediència!

dimarts, 16 de març del 2010

Concentració per la mobilitat i l'aparcament gratuït

Dimecres 17 de març, a les 12:00 hores al pati central del Campus Catalunya de la URV, concentració per la mobilitat i l'aparcament gratuït.

Des del SEPC URV ens hem centrat enguany en assenyalar els problemes o les queixes de les estudiants, gràcies a una bústia que el novembre vam col·locar al al Campus Catalunya. Les continues privatitzacions a les que es veu sotmesa la facultat (tots els serveis estan gestionats per empreses privades) afecten a les estudiants d'una forma directa i més ara en temps de crisi. La principal queixa de les estudiants ha estat la pujada de preu de l'aparcament i la impossibilitat d'aparcar segons en quines hores, ja que veïns de fora de la comunitat universitària han ocupat els llocs. Per tant, apreciem com Vicsan, és una empresa privada que fa negoci a través de les estudiants d'un universitat "pública". Des del SEPC exigim que l'aparcament sigui un servei per a la comunitat universitària i que per tant sigui gratuït.

Per altra banda i en base un document que entregarem a la universitat, exigim que la mobilitat sigui contemplada dins els pressupostos de la Generalitat per les universitats. Exigim que amb el carnet d'estudiant es pugui utilitzar el transport públic gratuitament, degut a les condicions precàries que especialment ens trobem les joves estudiants d'avui en dia: precarietat laboral, habitatge...

Continuem considerant que el principal atac a a universitat pública és l'EEES, i en conseqüència la liberalització de l'ensenyament, i la posada d'aquest al servei de les grans corporacions,dels interessos econòmics, enlloc d'apostar per la sociabilització del coneixement. De què serveix que s'avanci en el camp de la medicina, si les patents les tenen unes multinacionals (que ara dicten directament els plans d'estudi a través de del mal anomenat Consell Social), que dia rere dia estan deixar morir gent que no es pot pagar els fàrmacs.

En acabar la concentració ens dirigirem en bloc cap a la plaça Imperial Tàrraco on hi ha convocada una manifestació en defensa de l'ensenyament públic, i en la qual el SEPC també hi participa.