A les nostres aules, en català!

A les nostres aules, en català!
Contra la sentència, desobediència!

dimarts, 16 de març de 2010

COMUNICAT DEL SEPC EN REFERÈNCIA A LA PROBLEMÀTICA DELS BARS DEL GRUP SOTERAS S.A

Durant les últimes setmanes el Grup Soteras S.A., l’empresa que gestiona tots els bars de la URV ha delimitat l’espai del bar del Campus Catalunya durant l’hora de dinar per aquelles persones (ja siguin de la comunitat universitària o no), que comprin un dels seus menús. S’ha arribat a l’extrem de que cridessin l’atenció i fessin canviar de taula a estudiants que estaven menjant amb carmanyola, estudiant o consultant la xarxa . Aquesta mateixa situació s’està produïnt a facultats com la de Sescelades o la d’Educació i Psicologia. El bar d’una universitat que en teoria és un servei per a les estudiants, veiem com ha esdevingut un simple negoci d’una empresa privada sense vocació de servei a la comunitat univesitària.

Des del SEPC URV animem a tots els estudiants a apropiar-se del què és seu, el dret de fer ús bar de la universitat sense necessitat de gastar-se els més de 7 euros que val el menú. Segons el nostre parer, considerem vergonyós i abusiu els preus del bar que no s’ajusten al que ha de ser un servei universitari. A les universitats públiques d’estats amb molt més poder adquisitiu que l’estat espanyol, el preu ronda els 3 o 4 euros (França, Àustria...). En teoria, la finalitat del bar és oferir un servei a les estudiants, a la URV en canvi el Grup Soteras en fa negoci, (fet que no ens hauria d’estranyar en la societat capitalista en la que estem inmersos) i a més, ara vol usurpar un espai que és de les estudiants. Considerem una falta de respecte i un atac a les estudiants i al conjunt de la comunitat universitària que s’hagi de consumir per poder fer ús d’un espai de la universitat pública. Des del SEPC URV denunciem les successives privatitzacions a les que es veu sotmesa la universitat, des dels plans d’estudi, fins als serveis universitaris, com poden ser: la copisteria, el bar o l’aparcament.

Per aquest motiu, animem a tots els universitaris a continuar fent ús de les taules reservades, ignorant la prohibició feta des del Gup Soteras. La universitat és de les estudiants i que ho continuï sent tan sols depèn de nosaltres.

Des del Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans de la Universitat Rovira i Virgili i davant aquesta nova agressió a la universitat pública, fem la següent consideració:
Que els serveis que ofereix la universitat pública han d’estar destinats a oferir un servei per a la comunitat universitària.
Que cap estudiant ha des ser privat per una empresa privada de fer ús d’un espai com el bar.
Per una universitat públicai de qualitat, defensar els nostres drets i construir un nou ensenyament és responsabilitat de tots i totes!

SEPC URV,
Tarragona,
12/ 3/ 2010