A les nostres aules, en català!

A les nostres aules, en català!
Contra la sentència, desobediència!

dijous, 10 de maig del 2012

El SEPC-URV davant l'ocupació del Campus Catalunya



El SEPC dóna suport i participa dels actes que la Assemblea de la URV està duent a terme aquesta setmana amb l’objectiu d’oposar-se a les retallades i la privatització en l’ensenyament. El SEPC considera necessària la insubmissió o dimissió del rector Francesc Xavier Grau enfront l’apujada de taxes del 66%. La seva negació a la insubmissió evidencia la seva posició favorable cap a les empreses (Santander, DOW, Grup Soteras) i en contra de tota la comunitat universitària. El rector permetrà que molts estudiants no continuen els seus estudis per impossibilitat de pagar una matrícula un 66% més cara. Tanmateix el Sepc s’oposa enèrgicament al conjunt de retallades realitzades per la dreta amb l’objectiu de posar l’ensenyament al servei del capital i de la iniciativa privada.
En aquesta línia, aquest dimarts es va produir una concentració d’uns 200 estudiants a la Plaça Imperial Tàrraco, que durant una hora va protestar pels carrers de la ciutat fins a arribar al Campus Catalunya. Una vegada al campus es va realitzar una assemblea d’ocupació que va decidir ocupar la Sala de Graus, establint allí el centre neuràlgic dels actes que l’assemblea havia traçat. Els actes per a la resta de la setmana comprenen xerrades, performance, passi de vídeo i dinars populars, més a més, es proposarà acabar la setmana amb un concert per a divendres a les 20.30. L’acte principal de la setmana serà la xerrada d’Arcadi Oliveres, que ha acceptat la invitació per a fer una xerrada sobre la situació actual de la Universitat. L’acte serà el divendres a les 10.00h al pati del Campus Catalunya i vindrà seguit d’un dinar popular per a tot aquell que es vulgui sumar.
Aquestes accions són necessàries i alhora efectives, tal i com ens ho han demostrat els estudiants xilens, que han fet fóra de les universitats als grans bancs. Mentrestant a Canadà, 170 mil universitaris mantenen una vaga indefinida des de fa 12 setmanes, amb l’únic objectiu de defensar un ensenyament públic i de qualitat.
Hem de reaccionar davant dels continus atacs cap al jovent, perquè no ens podem callar davant d’un atur juvenil del 53%.

Des del SEPC URV fem les següents consideracions:
  • Encoratgem a la comunitat unviersitària a sumar-se a l'ocupació i a seguir lluitant per la universitat pública
  • Convoquem a tota la comunitat universitària a sumar-se a la manifestació en defensa dels serveis públics del 12 de maig a les 19:00 a la Plaça Imperial Tàrraco.

PER TOT AIXÒ ORGANITZA’T I LLUITA!

Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans – Universitat Rovira i Virgili
Tarragona, 10 de maig del 2012

1 comentari:

Anònim ha dit...

Lluita contra el sionisme!