Jornada de vaga i manifestació
El passat dia 29 de febrer, unes 1500 persones es van manifestar pels carrers de Tarragona sota el lema " No són retallades, són privatitzacions. Recuperem l'educació pública". La manifestació va ser convocada pel SEPC-URV i per primera vegada, per l'Assemblea de la URV. El seguiment de la jornada de vaga va ser pràcticament total al Campus Catalunya (a excepció dels alumnes de dret), al campus de Sescelades el seguiment de la vaga va ser molt gran a Educació i Psicologia, mentre que en les enginyeries el seguiment va ser menor. Pel que fa als campus més allunyats, el seguiment va ser total (Tortosa, Vila-seca i menor a Reus)
La jornada de vaga va començar a les 8 de la matinada al Campus Catalunya, on els piquets va informar de la jornada de vaga a l'entrada dels membres de la comunitat universitària. Alhora un piquet tancava l'accés a l'aparcament privat de Campus Catalunya, fet quer va suposar una davallada notable d'usuaris. Altres piquets van
actuar a la Pl. Imperial Tàrraco, alterant el normal funcionament dels autobusos cap a Sescelades. A Sescelades també es van dur a terme piquets per tal d'informar de la jornada de vaga. A les 11 del matí unes 1500 persones iniciaven la manifestació per les principals avingudes de Tarragona, fins a la seu d'ensenyament del govern català on es va llegir un petit manifest, i un grup de manifestants van llençar ous de pintura entre els aplaudiments de les manifestants. Durant el recorregut es van enganxar diversos paperògrafs a les entitats bancàries amb lemes com No són retallades, són privatitzacions. Prou ajuts a la banca! La manifestació va continuar fins a la plaça de la Font on es va llegir el manifest per l'ensenyament públic. La manifestació va transcórrer sense incidents, en un ambient molt combatiu on es van cridar consignes en contra les retallades en educació sense deixar de banda la solidaritat amb les brutals càrregues policials al País Valencià.
Ocupació del rectorat
Just després de la lectura del manifest i al crit d' Ocupem el rectorat, el gruix de la manifestació es va dirigir cap al rectorat de la URV, situat a la Part Alta de la ciutat. En arribar es va fer una assemblea improvitzada just davant de l'edifici del rectorat, on cadascú va poder expressar la seva indignació, el seu descontentament. Estudiants vinguts d'arreu dels instituts del Camp, van expressar la seva opinió tot buscant mecanismes d'organització entre els allí presents. Es va anunciar l'ocupació del rectorat sota unes reivindicacions gestades de l'Assemblea de la URV i una cinquantena d'estudiants s'hi van quedar. Les reivindicacions o les exigències per tal d'aixecar les ocupacions eren 8, entre aquestes hi havia l'exigència de que les empreses privades marxessin de la universitat, que s'aturés l'augment de taxes o que els serveis de la URV passegin a ser gestionats per la comunitat universitària per
exemple. En assemblea, les estudiants presents a l'ocupació van decidir que fins que no es concedissin 3 punts d'aquestes reivindicacions, no s'aixecaria l'ocupació. Aquests tres punts que es consideraven de mínims eren: garantir la lliure comunicació entre al comunitat universitària (es censuraven correus a les estudiants, PDI i PAS), el lliure accés a les aules per tal de realitzar-hi actes o i la disponibilitat d'espais per a les diferents organitzacions.
Després de negociacions, l'equip de direcció va decidir no cedir i les estudiants van passar la nit del dimecres al dijous al rectorat, després d'un dia ple d'assemblees i de treball. Van sobtar les contínues mentides de l'equip rectorat a l'assegurar que no s'havien censurat correus. Finalment es va aconseguir que s'establissin unes bases per tal de que passessin els correus. Durant la reunió amb l'equip del rectorat el rector d'infraestructures va avisar que l'any que ve les taxes s'apujarien de manera dràstica, al voltant del 30%. Davant aquesta amenaça cap a l'educació pública, l'Assemblea de la URV va decidir aixecar l'ocupació el divendres a la tarda per tal de traslladar la lluita a les facultats i aprofitar aquell episodi per ajuntar forces i teixir l'organització.
D'aquella ocupació en van sorgir dos assemblees de facultat, al Campus Sescelades i Medicina a Reus, i se'n va sortir amb una campanya estructurada on s'exigeix a la URV que es declari insubmissa davant la pujada de taxes o es passarà a demanar la dimissió del rector i vicerrectora.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada