A les nostres aules, en català!

A les nostres aules, en català!
Contra la sentència, desobediència!

dimarts, 27 de març del 2012

El SEPC davant les irregularitats en la jornada electoral de la URV

Comunicat del Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans arran de les denúncies estudiantils sobre irregularitats en la jornada electoral del 21 de març de 2012 a la Universitat Rovira i Virgili.

Des de el SEPC volem denunciar a falta de transparència del procés electoral celebrat el passat dia 21 per a escollir als representants estudiantils al Claustre Universitari, a les Juntes de Centre i als consells de departament. Aquestes eleccions s’han fet per primera vegada mitjançant el vot informàtic, amb un seguit d’irregularitats que es sumen a l’obscura manera de funcionar de l’equip directiu de la URV.

En primer lloc destacar que a cap dels votants se’ls va demanar el DNI per a identificar-se, fet que invalida el procés d’identificació administrativa de qualsevol persona.

En segon lloc, al Campus de Sescelades tan sols hi havia un punt de votació per a tot l’alumnat, amb dos ordinadors, un per a comprovar el cens i un altre per a votar els alumnes. Aquest punt de votació es va col·lapsar, com era d’esperar i a les 5 de la vesprada l’encarregat de supervisar el procés va decidir que es tancava la taula. A la majoria de campus els estudiants ens han comunicat que el sistema informàtic es penjava contínuament deixant-te amb la incertesa de saber si el teu vot s’havia processat.

En tercer lloc una estudiant que estava a la mesa de Sescelades, ens va informar de que en arribar a la taula els van comunicar que el sistema no responia, els van fer deixar escrites les seves contrasenyes i al cap d’una hora d’estar sense fer res, els van fer marxar cap a casa. Cal dir que la contrasenya d’accés al sistema intranet és CONFIDENCIAL, a més a més del sospitós del cas, tancar un punt electoral per problemes informàtics!!

En quart lloc, denunciar a la FNEC i a la AERV per la actitud antidemocràtica i manipuladora que van exhibir el dia de les eleccions. Hi havia interventors d’aquestes associacions que es dedicaven a aconsellar a alumnes sobre el vot i preguntant “si ja sabies a qui havies de votar”. Encara pitjor ha estat l’actitud dels responsables electorals que han permès aquests fets, quant estaven succeint en presència seva.

Pel que fa al vot per correu cal dir que molta gent no ha pogut exercir el seu dret, ja que era tal la burocràcia administrativa que hi havia que fer que s’han quedat fora de termini. La universitat en cap moment ha fet difusió prèvia del procés electoral, tanmateix el dia de les votacions, els punts de vot estaven en llocs amagats i sense senyalitzar correctament.

Que la comunitat universitària està desencisada ho demostra la xifra d’abstenció, que va ser d’un 94’6%, mentre que tan sols uns 400 alumnes van anar a votar. Amb aquestes xifres entenem que la Universitat vol desprestigiar aquestes eleccions, marginant-les i amagant-les, tan sols realitzant-les com a simple tràmit burocràtic.


Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans

Tarragona a 26 de març del 2012