A les nostres aules, en català!

A les nostres aules, en català!
Contra la sentència, desobediència!

dimecres, 2 de desembre del 2009

El SEPC URV penja la bústia dels estudiants



El passat 25 de novembre, el Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans de la Universitat Rovira i Virgili va presentar el nou curs al Campus Catalunya, col·locant una bústia al pati del campus, que pretén esdevenir “la veu de les crítiques, suggeriments o reivindicacions dels estudiants”.


L'acte va començar amb una introducció de la naturalesa ideològica del SEPC com a sindicat estudiantil de l'esquerra independentista, alhora que es va presentar la campanya “Més de 100 a judici” als estudiants. Tot seguit es col·locar la bústia en una columna del pati central del Campus Catalunya. Segons el SEPC URV, aquesta bústia pretén esdevenir un “canal de comunicació entre el sindicat i els estudiants”. El sindicat va defensar que és ara “quan es comencen a notar les manifestacions concretes de l'EEES”, i que en conseqüència “la lluita per la universitat pública i en contra de Bolonya continua però en una altre context”.

La impossibilitat de treballar i estudiar alhora, la privatització dels serveis, la imposició de criteris econòmics o la devaluació del català com a llengua vehicular... són alguns exemples de que Bolonya ja és aquí. Tanmateix des del sindicat es va insistir en què aquesta bústia, és la bústia de tots els estudiants, i per tant hi tenen cabuda des de denúncies de caràcter més global (algú que pot considerar que amb l'EEES s'han devaluat els coneixements de la seva carrera), fins a qualsevol petit problema, com no disposar d'una aula d'estudi o d'un microones.

Segons el SEPC URV, “lluitar contra el què suposa l'aplicació del pla, és tasca dels qui volen una universitat pública i de qualitat”. La col·locació d'aquesta bústia doncs, suposa l'arrancada del nou curs 2009-2010.