A les nostres aules, en català!

A les nostres aules, en català!
Contra la sentència, desobediència!

dissabte, 31 d’octubre de 2009

Comunicat del SEPC URV davant la repressió als pagesos del Camp

Els estudiants ens solidaritzem amb els pagesos repressaliats

Es diu que Catalunya és terra de pagesos, però resulta que en aquest país els pagesos no es poden guanyar la vida amb allò que millor saben fer, treballar la terra. Els pagesos pateixen dificultats a l’hora de vendre el producte a un preu digne i per això és necessari el suport del govern català. Suport que no han trobat amb les orelles sordes de Joaquim Llena, conseller d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural. Davant d’això són varies les manifestacions que han realitzat els pagesos de les nostres comarques. El passat dissabte se’n va realitzar una a Reus, on els Mossos d’Esquadra tornaven a actuar amb la mateixa missió per la que els va crear el botifler Veciana, combatre aquells que discuteixin l’ordre establert.

Des del Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans, considerem que la càrrega contra els pagesos és un atac directe a la llibertat d’expressió, pel que creiem que és injustificable l’actuació policial. És per això que trobem especialment greus les declaracions de: el Conseller d’Interior, Joan Saura. El delegat del Govern de la Generalitat de Catalunya al Camp de Tarragona, Xavier Sabaté. I de la Directora dels Serveis Territorials d'Interior, Hortènsia Grau. Tots tres de partits que diuen ser d’esquerres, per haver defensat tals agressions als manifestants.

Les estudiants sabem bé el què és patir la repressió. Càrregues, desallotjaments i expulsions s’han convertit en quelcom habitual, sense que se’n depuressin responsabilitats. Els polítics de torn, entre ells el mateix Saura, van justificar les càrregues policials qualificant-les de proporcionades malgrat que les estudiants s’expressessin pacíficament. Es per això que des del SEPC no podem sinó solidaritzar-nos amb els pagesos que han patit la violència dels Mossos d’Esquadra, així com els tres imputats.

Visca la terra i mori el mal govern!

SEPC-URV
El Camp,
27/ 10/ 09

Imatge de la manifestació d'aquest matí pels carrers de Tarragona per protestar contra la repressió policial dels pagesos. Extreta de delcamp.cat