A les nostres aules, en català!

A les nostres aules, en català!
Contra la sentència, desobediència!

dijous, 11 d’abril del 2013

Concentració de rebuig a la sentència del TSJC contra la immersió lingüísitca

Des del Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans de la URV considerem que és necessari mostrar el nostre rebuig vers l'enèssima agressió al català i en concret al sistema d'immersió lingüística.

La nova sentència del TSJC obliga a fer les classes en castellà només si un/a estudiant ho demana. La voluntat de 17 famílies (el nombre total de les que han demanat escolaritzar el seu fill en castellà enguany al principat) i 28 del 135 diputats del parlament s'imposarà a un model de provada eficàcia que ha evitat la fractura social per raons de llengua.

Encoratgem al conjunt dels i les unviersiàries a particpar de la CONCENTRACIÓ DE REBUIG A LA SENTÈNCIA, demà divendres 12 d'abril,  a les 20:00 hores davant la seu del Partit Popular (cantonada entre Carrer Unió i Rambla Nova) de Tarragona.


Comunicat del SEPC davant la sentència del TSJC sobre la immersió lingüística


Ahir el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya va dictaminar que la Generalitat de Catalunya haurà d’introduir el castellà a les aules dels alumnes que així ho demanen. Això significa que la voluntat d’una minoria s’imposarà per sobre de la resta de l’estudiantat, escolaritzat amb LA immersió lingüística. Tan sols la petició d'un/a estudiant per classe serà motiu perquè el castellà passi a ser la llengua vehicular. Més de trenta anys d'un model inclusiu del qual se n'ha provat l'èxit i que ha evitat la segregació per raons de llengua serà tombat per la voluntat de 17 famílies (les que enguany han demanat l'escolarització en català al Principicat) i 28 dels 135 diputats del Parlament.
Des del Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans considerem que aquest és un nou atac de l'ofensiva espanyolista cap a la nostra llengua, el català. Des de l’Estat espanyol s’ataca contínuament el model d’immersió lingüística, sota l’excusa de protegir la lengua común de todos los españoles. Però la immersió no és toca, és un requisit indispensable i de provada eficàcia per assolir la normalització del català al Principat. Cal recordar que actualment si no fos per l'escola moltes persones no aprendrien la nostra llengua, mentre que tots els catalanoparlants sabem parlar castellà, encara no tots els castellanoparlants saben parlar en català. Tots els anys de prohibició encara passen factura i la colonització cultural espanyolista provoca que els usos socials del castellà dominin sobre els del català. Sense la immersió la fractura social està servida.
No oblidem tampoc que la nostra és una llengua minoritzada arreu dels Països Catalans, per això rebutgem enèrgicament agressions com aquestes. A les Illes Balears i al País Valencià els atacs són continus contra totes aquelles que es volen expressar en català. A més aquestes agressions als drets de les persones catalanoparlants s'intensifiquen en territoris com al Franja de Ponent o la Catalunya Nord, on no és ni oficial. Aquesta situació ens fa augmentar el grau de combativitat cap a aquells que dia rere dia ens ataquen com a poble i ens impedeixen teixir un projecte nacional. 
 
Des de el SEPC:
  • Encoratgem a tota la comunitat educativa a defensar la nostra llengua davant les agressions espanyolistes.
  • Fem una crida a la desobediència. No acatem ni acatarem sentències que pretenen minar la nostra llengua
Des de les aules defensem el català als Països Catalans. Ni un pas enrere!

Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans de la URV, a 11 d'abril de 2013