A les nostres aules, en català!

A les nostres aules, en català!
Contra la sentència, desobediència!

divendres, 18 de gener del 2013

Volem Universitat Rovira i Virgili

Avui el Plenari Municipal de la Ciutat de Tarragona ha aprovat amb els vots favorables del PP i del PSC el canvi de nom de la Universitat Rovira i Virgili.

El Partit Popular a la ciutat de Tarragona va presentar una moció en la qual demanava el canvi de nom de la Universitat pública a les nostres comarques, la Universitat Rovira i Virgili. Aquesta decisió ve presa, segons Alejandro Fernàndez, per la necessitat de potenciar la marca Tarragona. El PSC de Tarragona ha donat suport a la proposta, i per tant l’ajuntament de Tarragona s’ha acabat pronunciant en favor de l’absurda mesura.

Des de el SEPC considerem que aquesta decisió, pretén teixir una cortina de fum davant dels continus atacs que estan perpetrant cap a l’educació pública. El nom de la Universitat ja va ser objecte de debat als anys 90, però es va superar fins a l’actualitat, on quasi cap membre de la comunitat educativa es plantejava aquest canvi. Tanmateix, hem de tenir en compte la territorialitat de la URV, que es troba dispersa entre Tarragona, Reus, Tortosa, Vila-Seca i el Vendrell. Aquest abast territorial no representa solament a la ciutat de Tarragona, sinó al conjunt de tot un territori.

La universitat no és una marca comercial que s’haja de potenciar en funció de les necessitat empresarials del moment. La universitat ha de ser un element cohesionador de la societat a la que representa i no un instrument polític al servei del capital i dels interessos privats. A part, cal remarcar el cost econòmic que suposarà aquest canvi de nom en aquests temps de retallades tan dures per la universitat i el conjunt de la societat. No tenim suficients professors, la majoria són associats en unes condicions precàries, el preu de les matrícules ha augmentat un 66%... i s’han de gastar els calers en un canvi de nom?

Per tot això, el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans exigim l’aturament de la proposta del Partit Popular, assumida per l’Ajuntament de Tarragona al considerar-la innecessària, inviable i un insult al conjunt de la comunitat universitària. Aquests són els botxins de la nostra educació, al servei de l’empresa privada i d’esquenes a les estudiants.

Ara per ara, des del SEPC demanem als ajuntaments de les respectives ciutats a les quals presta servei la Universitat Rovira i Virgili que reflexionen la situació que s’està plantejant i que de forma contundent, es posicionin en contra.

Ens augmenten les taxes, acomiaden professorat, privatitzen serveis i exterminen la nostra llengua arreu del país. Que no et confonguin, el debat no és pel nom, és pel nostre futur i el de la nostra Universitat.

Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans,
Tarragona, 18 de gener del 2013