A les nostres aules, en català!

A les nostres aules, en català!
Contra la sentència, desobediència!

dissabte, 11 de febrer de 2012

EL 29 DE FEBRER: VAGA GENERAL D'ENSENYAMENT, NINGÚ A CASA, NINGÚ A LES AULES, TOTHOM AL CARRER!


Estudiant i professors d'instituts i universitats, PDI i PAS estem cridats a la vaga general d'ensenyament del proper 29 de febrer en defensa de l'educació pública.

A la URV ens hem unit l'Assemblea de la URV i el Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans amb el suport de la Plataforma Ciutadana per la Defensa dels Drets Públics, per prepara jornada de vaga i la setmana prèvia de lluita a la universitat.

MANIFEST

Per tal de combatre els atacs rebuts per part dels governs català i espanyol en matèria d’ensenyament, l’Assemblea de la URV proposem un model educatiu públic coherent, de qualitat educativa i en català.

La universitat és una part més de la societat. La societat està en crisi i la universitat, en conseqüència, se’n ressent. No es tracta només de lluitar contra les privatitzacions dels serveis de la universitat (com l’aparcament, el bar, la copisteria, el servei de neteja...). La qüestió fonamental és que la universitat no estigui pensada precisament per servir al benefici privat. Repsol, Borges, Dow... veuen en la universitat la font gratuïta d’investigació i formació de mà d’obra qualifi cada. La universitat no està pensada per al desenvolupament del pensament crític i abstracte per a què aquest s’universalitzi en la societat, sinó que està pensada per a enriquir als qui, a més a més, ja surten benefi ciats d’aquesta crisi.

Els últims mesos ens han aplicat augments de taxes, reduccions salarials, acomiadaments de professors i personal administratiu, i privatitzacions dels serveis de la universitat. Aquestes mesures afecten, per una banda, la qualitat de la nostra formació, que es veu clarament disminuïda i, per l’altra, l’encariment del cost a canvi d’uns serveis que cada vegada són més defi cients. La no renovació de contractes, la no substitució de personal jubilat i la prolongació dels contractes de becaris en precari fi ns als 30 anys suposa, des d’avui mateix, un dèfi cit en la nostra formació acadèmica i una greu violació dels drets tant de les estudiants com de les treballadores.

PROPOSTES

 • Que la universitat estigui pensada i orientada per incrementar el nivell intel·lectual de tota la societat, que tingui vocació universalitzadora, que potenciï el pensament crític i abstracte, i no que estigui agenollada davant dels beneficis privats d’una minoria.

 • Que s’elimini la duplicitat de càrrecs al Consell Social (càrrecs públics -catedràtics, docents...- i càrrecs privats -respresentants de multinacionals), llegeixi’s Consell del Capital. Ara mateix hi ha un munt d’Urdangarins i Millets que legítimament dirigeixen la universitat.

 • Reduir el preu de les matrícules (s’ha regalat diner públic a bancs i caixes privades, a Spanair... però les matrícules cada dia són més cares, com s’entén?).

 • La participació directa en les decisions de la URV que afectin l’alumnat, PDI i PAS mitjançant consells participatius, amb una proporcionalitat ajustada a la realitat, amb assemblees periòdiques.

 • L’autogestió de tots els serveis de la Universitat (com es fa amb la Biblioteca): els aparcaments i les cafeteries que actualment estan privatitzats en mans de les empreses Vendrell Estil i Grup Soteras respectivament.

 • Retallar els privilegis de la direcció de la Universitat.

 • Contractació de personal interí i becari d’acord amb unes condicions laborals dignes i justes, així com la incorporació de nou professorat a les places vacants dels antics professors recentment jubilats i no substituïts.

 • L’ampliació de línies l’autobús des de l’estació de trens de Tarragona fi ns al Campus Sescelades i Catalunya així com el correcte funcionament de la línia d’autobús Reus-Tarragona per tal de facilitar el transport a les respectives facultats utilitzant els serveis públics. Exigim també la gratuïtat d’aquests serveis tant per a treballadores com per a estudiants de la URV.

 • La millora de les instal·lacions de les aules per tal de desenvolupar amb normalitat les classes i promoure el consum conscient tant dels aparells de calefacció com d’aire condicionat.

 • L’obligatorietat d’acreditació del nivell C de català per poder impartir classes de manera continuada respectant els drets lingüístics dels catalanoparlants.

Des de l’Assemblea de la URV, convidem estudiants, professors i personal PDI i PAS a participar a l’assemblea, cada dijous a les 14h al Campus Catalunya, per seguir treballant amb l’objectiu de fer d’aquesta universitat un espai lliure i digne.

NO SÓN RETALLADES,

SÓN PRIVATITZACIONS!

ACTUA!
SETMANA DE LLUITA, JORNADA DE VAGA I MOBILITZACIÓ


DIJOUS 23 DE FEBRER

Jornada “Recuperem la Universitat” al Campus Catalunya

 • 11:00 “La lluita estudiantil xilena” a càrrec de Moisés Alvarez (militant d’Endavant OSAN) i Sara Maestre (militant de l’Assemblea de Joves la Guspira) a l’aula 403
 • 14:00 Assemblea oberta per preparar la vaga del dimecres 29 de febrer
 • 15:00 Dinar popular
 • 16:00 Música amb Josep Romeu i Ai Carai! i murals amb 403
 • 18:00 Documental l’Estat de Shock de Namoi Klein a l’aula 403


DILLUNS 27 DE FEBRER

 • 19:00 Taula Rodona: “El paper de la universitat en la societat” amb XXXX. Sala de Graus.

DIMARTS 28 DE FEBRER

 • 12:00 Cercavila al Campus Sescelades i assemblea oberta per preparar la vaga del dia 29 (es sortirà a les 12:00 del campus catalunya)

DIMECRES 29 DE FEBRER


Vaga d’ensenyament arreu del territori

 • 11:00 Manifestació a la Plaça Imperial Tàrraco


1 comentari:

Anònim ha dit...

Em sembla genial fer aquesta vaga però volia preguntar si està organitzada a Catalunya, és a dir, si el legal i tot això. Ho dic perquè he sentit comentaris oposats i em vull assegurar abans de transmetre el missatge als meus companys de classe. Gràcies