A les nostres aules, en català!

A les nostres aules, en català!
Contra la sentència, desobediència!

dilluns, 21 de novembre del 2011

Unes 700 persones es manifesten a Tarragona per un ensenyament públic i de qualitat


Al voltant de 700 persones es van manifestar el passat dijous 17 de novembre pels carrers de Tarragona rere un pancarta on s'hi podia llegir: “Per un ensenyament públic i de qualitat, combatem el capitalisme”. La manifestació va ser convocada per la Plataforma en Defensa de la Universitat Pública del Camp (on el SEPC hi participa activament), i va ser recolzada per la Plataforma en Defensa dels Drets Públics de Tarragona, l'Assemblea del 15-M, el Consell d'Estudiants de la URV o les CUP de Reus i Tarragona. La marxa va acabar al Campus Catalunya de la URV on després d'uns parlaments es van assentar les bases per una futura assemblea d'estudiants de la Universitat Rovira i Virgili.

El seguiment va ser notable al Campus Catalunya i Facultat de Geografia i Turisme de Vila-seca, mentre que al Campus Sescelades va ser desigual: el seguiment va ser escàs a les enginyeries mentre que a la facultat d'Educació i Psicologia l'activitat es va aturar totalment. La jornada va començar ben d'hora al Campus Catalunya de la URV a les 8 del matí, on la vaga va aturar el ritme normal de les classes. Una trentena de piquets informatius van recordar a les estudiants la jornada de lluita alhora que els convocavena la manifestació. A les 10 del matí, un grup d'estudiants van començar una cercavila pels passadissos de les facultats de Lletres i Jurídiques, en la qual van entrar a les classes informant dels motius de la jornada de vaga i animant-los que es sumessin a la mobilització.

A les 12 hores uns 700 estudiants de secundària i universitaris van començar la manifestació en defensa d'un ensenyament públic i de qualitat. Al llarg del recorregut diversos estudiants van enganxar paperògrafs denunciant a les entitats bancàries, amb frases com: “Assenyalem els culpables de la crisi”, o “Prou ajuts a bancs i caixes”. La marxa es va aturar a la delegació d'ensenyament de Tarragona, on després de la lectura del manifest un grup d'estudiants va llançar ous de pintura contra la façana. L'acció va ser ben rebuda pels manifestants, que espontàniament van començar a aplaudir.

En arribar al Campus Catalunya, les 700 persones van seure al pati formant un rotllana. Seguidament van començar els parlaments: del catedràtic Josep Sánchez Cervelló, d'en Jordi Cartanyà professor d'un institut de secundària, d'un membre de la Plataforma “Afectats per la Hipoteca” i un treballadora de la sanitat que van explicar al conjunt d'estudiants com afecta la crisi als seus àmbits. En acabar els parlaments, els estudiants presents van començar a debatre sobre les problemàtiques de la facultat i així poder gestar la creació d'una assemblea d'estudiants a la Univerrsitat Rovira i Virgili. Durant aquesta setmana es celebrarà la primera assemblea d'estudiants a la URV.