A les nostres aules, en català!

A les nostres aules, en català!
Contra la sentència, desobediència!

dijous, 7 d’abril de 2011

Vist per sentència el judici al Jordi Romeu


El judici penal contra en Jordi Romeu, militant independentista tarragoní, inculpat per part de la Guàrdia Urbana d'agressió i desobediència a l'autoritat ha quedat vist per a sentència. La Guàrdia Urbana de Tarragona, cos policial que ha instruït el cas, ha al·legat lesions de les que no van presentat les proves forenses, i finalment l'ajuntament no s'ha com a acusació particular. El fiscal ha reclamat 1 any i sis mesos de presó per l'acusat i una multa de fins a 1.200€. La defensa ha demanat la lliure absolució.

El dia anterior, dimarts 5 d'abril, unes 200 persones es van concentrar davant de l'Ajuntament de Tarragona per demanar l'aboslució d'en Jordi. Els portaveus de la campanya de suport van exigir la retirada immediata de tots els càrrecs imputats, a la vegada que van denunciar la política de repressió de l'ajuntament de Tarragona i la Guàrdia Urbana, que bsuca amb aquest judici silenciar la lluita per les llibertats socials i nacionals

Ahir dimecres 6 d'abril a les 10 del matí, al Jutjat de lo Penal de Tarragona es va celebrar el judici contra en Jordi, detingut el 18 de juny de 2010 en sortir d'un local d'oci del carrer Rebolledo al negar-se a signar una sanció de 1.000€ interposada pels agents que asseguren que els havia xiulat. Per la seva banda, Romeu també va denunciar als agents que l'havien detingut al·legant abusos, subratlla que va ser llençat a terra i que li van trepitjar el cap amb les botes.

La declaració de l'acusat i els testimonis van remarcar que els agents van detenir en Jordi injustificadament, inventant-se les acusacions i encobrint-se entre ells. Així mateix, van ser constatades diverses imprecisions en l’atestat de la Guàrdia Urbana, així com greus contradiccions durant la vista oral feta als agents. Aquests no van poder aportar cap prova forense de les suposades lesions, així com tampoc va poder corroborar-ho la metge forense que van portar

L’advocat de la defensa va aclarir que les acusacions de la Guàrdia Urbana de Tarragona no tenen cap base i que és tracta d'un judici polític, a la vegada que va demanar la lliure absolució de l'encausat. En acabar el judici, l'advocat defensor es va mostrar optimista per com ha anat i de les possibles resolucions del jutge.

La sentència serà dictada en breu, entre quinze dies i un mes, i notificada a les diferents parts. En Jordi va comptat amb el suport d'una trentena de persones, que des de les 9:30 del matí van mostrar la seva solidaritat a les portes dels Jutjat. Les solidàries van rebre amb una forta ovació l'acusat quan va aparèixer per la porta de l'edifici en finalitzar la vista.