A les nostres aules, en català!

A les nostres aules, en català!
Contra la sentència, desobediència!

dissabte, 20 de novembre del 2010

URV i Grup Soteras: junts cap a la privatització

L'ofensiva privatitzadora en tots els àmbits de la universitat, tant en l'ensenyament com en el conjunt de serveis, cada cop es fa més notòria. Sembla surrealista, però la darrera jugada conjunta de la URV i el Grup Soteras S.A és la de prohibir els típics esmorzars, dinars... que organitzen les estudiants per tal d'autogestionar-se.

Davant aquesta nova agressió a les estudiants el SEPC URV comuniquem:

COMUNICAT DEL SEPC EN REFERÈNCIA A LA PROBLEMÀTICA DELS BARS DEL GRUP SOTERAS S.A

Fa dues setmanes ens assabentàvem que el Grup Soteras, l’empresa que gestiona tots els bars de la universitat, havia instat a la URV a prohibir els “típics esmorzars” que les estudiants fem servir per autogestionar-nos. A partir d'ara organitzar un esmorzar popular per sufragar els costos del viatge de fi de curs és il·legal a la URV. A més dels abusius preus, des del passat curs el Grup Soteras S.A. ha delimitat l’espai de les cafeteries durant l’hora de dinar per aquelles persones (ja siguin de la comunitat universitària o no), que comprin un dels seus menús. S’ha arribat a l’extrem de que cridessin l’atenció i fessin canviar de taula a estudiants que estaven menjant amb carmanyola. El bar d’una universitat que en teoria és un servei per a les estudiants, veiem com ha esdevingut un simple negoci d’una empresa privada sense vocació de servei a la comunitat universitària.

Des del SEPC URV animem a totes les estudiants a fer cas omís de les prohibicions imposades per aquesta empresa. Hem de ser conscients que aquests fets es donen per la naturalesa de l'empresa: augmentar els beneficis a costa de la passivitat d'unes estudiants que no defensen els seus drets. Primer ens fan pagar uns preus abusius que no es donen a cap altra universitat. I no ens queixem, traguem i callem. Després ens limiten l'espai per menjar amb carmanyoles, i nosaltres ni ens immutem. I ara il·legalitzen la oportunitat d'autogestionar-nos fent esmorzars a les nostres facultats. Callarem altre cop? Deixarem que ens trepitgin? Posarem l'altra galta després de la bufetada? Canviar la realitat d'una universitat venuda al capital només depèn de nosaltres, només depèn de tu. Així doncs, considerem un atac frontal i una falta de respecte a totes les estudiants aquestes prohibicions, i per tant encoratgem al conjunt de les estudiants a continuar realitzant esmorzars, dinars o berenars per tal d'autogestionar-se.

Des del Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans de la Universitat Rovira i Virgili i davant aquesta nova agressió a les estudiants i al conjunt de la comunitat universitària, fem la següent consideració:

Que cap estudianta ha de ser privat de poder realitzar activitats per autogestionar-se.

Que els serveis que ofereix la universitat pública han d’estar destinats a oferir un servei per a la comunitat universitària.

Que els preus del bar i del conjunt de serveis de la universitat s'han d'adequar al poder adquisitiu de les estudiants i del conjut de la comunitat universitària.

Per una universitat pública i de qualitat, defensar els nostres drets i construir un nou ensenyament és responsabilitat de totes!

SEPC URV,
Tarragona,
17/ 11/ 2010