A les nostres aules, en català!

A les nostres aules, en català!
Contra la sentència, desobediència!

divendres, 27 de març del 2009

Concentració i manifestació a Tarragona en solidaritat als estudiants repressaliats

La Plataforma en suport de les i els estudiants va aplegar ahir entre 250 i 300 que es van manifestar des de la plaça de la font fins al rectorat de la Universitat Rovira i Virgili. Aquesta plataforma es va crear arran dels fets ocorreguts el passat 18 de març a Barcelona, quan després que els mossos d’esquadra desallotgessin una facultat de la Universitat de Barcelona que estava ocupada pels estudiants, el cos policial carregués indiscriminadament contra les successives manifestacions dels estudiants. Aquella jornada es va saldar amb 81 ferits. Per aquest motiu, la Plataforma en suport a les i els estudiants pretenia aplegar no tan sols els estudiants sinó tota la societat civil en contra la brutalitat policial. A la manifestació s’hi van adherir, a més del SEPC-URV (Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans) diferents organitzacions provinents dels moviments socials com: Endavant Tarragona, l’Assemblea de Joves La Guspira, Cau de Llunes (l’Assemblea Feminista Revolucionària de Tarragona) o el sindicat CO.BAS (Comissions de Base).


La protesta va començar amb una concentració a la Plaça de la font on es van demanar responsabilitat polítiques pels fets. Concretament es va exigir la dimissió de Josep Huguet, el conseller d’Universitats i Empresa; de la comissionada d’universitats, Blanca Palmada (ambdós d’ERC); i del conseller d’interior i responsable polític dels mossos, Joan Saura (ICV). La marxa va transcórrer sense incidents i enmig d’un to festiu on van corejar lemes en contra la imposició antidemocràtica del Pla de Bolonya, i en contra la repressió desmesurada del mossos d’esquadra. La manifestació va acabar davant del rectorat de la URV, a la plaça de l’escorxador, on es va llegir un manifest que demanava responsabilitats al rector, el Dr. Francesc Xavier Grau que es va posicionar a favor del desallotjament de la UB i va obviar les càrregues policials en contra el estudiants. El president del Consell d’Estudiants també va llegir un manifest en suport als estudiants i en contra la brutalitat policial.


La Plataforma en suport a les i els estudiants va alertar que la lluita per la universitat pública i de qualitat està més viva que mai, i que la repressió mai l’aturarà.