A les nostres aules, en català!

A les nostres aules, en català!
Contra la sentència, desobediència!

dimecres, 25 de març del 2009

Concentració de rebuig a la brutalitat policial


El nucli de la Universitat Rovira i Virgili del Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans es suma a la convocatòria de "la plataforma de suport a les i als estudiants"el proper dijous, 26 de març a les 18:00h a la plaça de la Font.

Aquí adjuntem el manifest:

SOLIDARITAT AMB ELS ESTUDIANTS ATUREM LA BRUTALITAT POLICIAL

Els fets que van tenir lloc dimecres 18 de març a Barcelona han despertat la indignació de molta gent arreu dels Països Catalans. I es que els Mossos d’Esquadra van treure a la superfície l’essència de la seva existència que no és cap altra que defensar els interessos del Capital. En el cas que ens ocupa es concreta en l’interès per imposar un pla d’estudis universitari, el Pla de Bolonya.
Els Mossos d’Esquadra es van excedir a l’hora de fer la feina repressiva per la qual cobren un sou, doncs van descarregar la seva violència contra fraccions de la societat que, fins hi tot segons l’ordre establert, no havien d’haver atacat, com a mínim de manera directa. La premsa que sistemàticament oculta el caràcter repressiu del cos armat va ser víctima de la seva violència.
Els Mossos d’Esquadra van atacar periodistes, professors d’universitat, personal del PAS, vianants, infants,... a més del blanc justificable mediàticament que són els radicals, armats i violents estudiants. La jornada del 18 de març es va saldar amb 81 ciutadans ferits.

Els responsables polítics de l’actuació dels Mossos d’Esquadra, Joan Saura (ICV) i Josep Huguet (ERC), van qualificar de correcta i democràtica la posada en escena del cos armat. Segons la invertida lògica que impera tenen raó. A més el Dr. Francesc Xavier Grau, rector de la URV, ha donat suport a la decisió de desallotjar violentament els estudiants presa pel rector de la UB Dídac Ramírez.

Considerem que estem davant d’uns fets molt greus i que això no succeïa des de fa dècades, quan el dictador Franco ens dominava. Des de Tarragona volem condemnar els Mossos d’Esquadra, els polítics i també els dirigents universitaris, que van de la mà dels dos primers, implicats en aquests fets lamentables i dignes de qualificar com a bàrbars. Ens solidaritzem amb totes aquelles persones que van ser víctimes de la violència classista. Cal però, no perdre de vista la raó per la qual van ser atacats els nostres companys, així doncs volem encoratjar tots els estudiants a seguir en la legítima lluita per una universitat pública i acabar així amb aquesta agressió que suposa la implantació del Pla de Bolonya.

La repressió no ens aturarà! Llibertat sense càrrecs a tots els detinguts! Per la universitat pública, aturem Bolonya!