A les nostres aules, en català!

A les nostres aules, en català!
Contra la sentència, desobediència!

dimarts, 10 d’abril del 2012

EL SEPC DAVANT ELS FETS OCORREGUTS DURANT LA VAGA DEL 29 DE MARÇ


Des del SEPC volem denunciar la brutalitat policial del cos dels mossos d'esquadra en les càrregues del passat 29 de març a Tarragona, així com les detencions polítiques durant i després de la jornada. Exigim l'absolució dels encausats tan de Tarragona (11 detencions) com d'arreu dels Països Catalans (especialment a les estudiants detingudes a Barcelona), alhora que ens solidaritzem amb els represaliats d'arreu de l'estat espanyol. Les forces d'ocupació es van estrenar a Tarragona sembrant el pànic pels seus carrers, inclús entrant a l'Hospital a Santa Tecla repartint porrades a tort i a dret, per acabar detenint la mateixa tarda del 29 de març a 6 persones. Però la repressió no es va acabar i en els dos dies següents es van produir detencions selectives a diferents membres de moviments socials de la ciutat. La policia els va anar a buscar a les seves cases, deixant veure el caràcter polític d'aquestes detencions. Des del SEPC volem expressar tota la nostra solidaritat vers les encausades

De la mateixa manera volem denunciar les calúmnies del rector de la URV, Francesc Xavier Grau, vers els piquets que van actuar a la universitat la darrera jornada de vaga. Senyor rector: violència és permetre que les taxes augmentin un 66% quan alhora es redueix el pressupost en universitats i la partida destinada a beques, violència és acomiadar i fulminar els drets del PAS, violència és reduir la plantilla de professors o no substituir les jubilades, violència és que organitzacions criminals com el Banco Santander hagi prostituït la URV, violència és que empreses com Vicsan o el Grup Soteras facin negoci amb les estudiants... Aquesta és la violència que patim dia rere dia i precisament aquestes són les empreses que es van atacar. En cap moment hi va haver violència gratuïta, agressions o coaccions. Exigim al rector que no atribueixi als piquets “l'honor” de tancar la universitat... Els piquets van fer la pressió necessària i legítima per aturar l'activitat durant la jornada de vaga, però qui l'està condemnat a una mort immediata és el senyor rector, al permetre i/o impulsar mesures com l'augment del 66% de la matrícula, la no substitució de professorat o la precarització de les condicions laborals del PAS.

Així doncs des del SEPC exigim:

  • L'absolució dels encausats del 29 de març, la retirada de les denúncies fetes per la URV a la policia, així com l'aturada de les investigacions policials.
  • La fi de la criminalització i persecució de les estudiants que lluiten.
  • El compromís del rector de no aplicar l'augment de les taxes del 66%. Té dos opcions: insubmissió o dimissió.

Per concloure el SEPC fem les següents consideracions:

  • Encoratgem a les estudiants i al conjunt de la comunitat universitària a organitzar-se per tal de combatre les contínues agressions a l'ensenyament públic.
  • Fem una crida a restar atentes a futures convocatòries i a no cedir davant la repressió i la criminalització.

Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans

Tarragona 5 d'abril del 2012