A les nostres aules, en català!

A les nostres aules, en català!
Contra la sentència, desobediència!

dissabte, 21 d’abril del 2012

COMBATEM L'ELITITZACIÓ, ATUREM L'AUGMENT DEL 66% DEL PREU DE LA MATRÍCULA



Un augment d'un 66% de les taxes de la matrícula universitària suposo a la pràctica la carta de defunció del que fins ara coneixíem com a universitat pública. El rector s'excusa dient que no és competència seva frenar l'augment de taxes... que és cosa de la Generalitat. Fals. Totalment fals. Sí que hi pot fer, i molt. Té l'oportunitat de declarar-se insubmís davant aquesta brutal agressió. És més, té la responsabilitat i el deure plantar cara. Hi ha calers, que no ens enganyin. També hi ha treball. I la única solució és el seu repartiment. El repartiment del treball i la riquesa. Ni tolerem, ni tolerarem que mentre una església catòlica rància, caduca i filofeixista continuï finançant-se amb diner públic es redueixi el pressupost en educació i sanitat. No ho tolerarem mentre s'aplica l'amnistia fiscal als lladres amb americana i corbata. Mentre els bancs continuen tenint beneficis milionaris i continuen rebent ajudes públiques.

Estem assistint sense dubte a la recta final del procés d'elitització i privatització (vegis LOU, Pla Bolonya, EU 2015) de la universitat.. El panorama és d'allò més desolador, i és el següent. L'any que ve les taxes de la matrícula augmentaran fins a un 66%. I no només això, sinó que a aquest greuge li hem d'afegir que el pressupost en universitats es veurà reduït dràsticament (el que comportarà acomiadaments de PDI i PAS), que les partides en beques disminuiran fins a un 21%, i que l'atur juvenil continua i continuarà pròxim al 50% mentre els que treballen ho fan amb contractes temporals, precaris o bé de becaris. La gran majoria de nosaltres no trobarà feina del que ha estudiat... La gran majoria no tindrà casa o no es podrà pagar el lloguer, i ens trobarem amb un sistema educatiu i sanitari (si cap) molt més degradat. I no només ho diem des dels moviments revolucionaris o anticapitalistes, sinó que els mateixos liberals, socialdemòcrates, tertulians del pensament únic... estant admeten que la intervenció a l'estat espanyol és només qüestió de temps.

Davant aquest panorama, que ens impedeix sortir al carrer? Què ens impedeix lluitar per un futur que ens han robat? Què ens frena a reivindicar que nosaltres no som els culpables i que no estem disposat a pagar el preu de la seva crisi? Què hi tenim a perdre? Res. No ens ho impedeix res, perquè no tenim res. Tot el que havien aconseguit les nostres àvies, els nostres avis amb anys de lluita, d'esforç, de sang ens ho estant robant, ens ho estant prenent amb tota la força i repressió possible.

Nosaltres hem decidit dir prou i plantar cara amb tota la contundència necessària. Però no en tenim prou, et necessitem. Necessitem una classe estudiantil unida i combativa per aturar tals agressions, necessitem construir el contrapoder popular. Serà un camí llarg, dur, possiblement amb més derrotes que victòries. Però pense-m'ho: no hi ha res més perillós que algú que no té por a perdre res...

No a l'augment de taxes! Francesc Xavier Grau, insubmissió o dimissió!
Assenyalem els culpables! Organitza't i lluita amb al SEPC!!