A les nostres aules, en català!

A les nostres aules, en català!
Contra la sentència, desobediència!

diumenge, 18 de març del 2012

L'Assemblea URV davant les eleccions a claustre, consell de departament i juntes de facultat

Des de l'Assemblea de la URV volem fer una valoració de la convocatòria d'eleccions del 21 de març per elegir els representants dels estudiants al Claustre, consells de departament i juntes de facultat.

Volem denunciar la poca inoperància d'alguns dels grups d'estudiants que es presenten a les eleccions, que només surten a la llum cada dos anys per penjar cartells de les seues organitzacions, però no fan la feina de lluitar pels drets dels estudiants dia a dia.

L'actuació d'aquestes organitzacions, vinculades als partits polítics que es volen carregar la universitat pública, és un símptoma clar de la desunió que hi ha actualment entre la ciutadania i la política, i trasllada als òrgans de la Universitat el model parlamentari no participatiu i burocratitzat. Prova d'això és la poca implicació dels estudiants en els processos electorals, i les escasses xifres de participació.

Des de l'Assemblea de la URV demanem un sistema de representació dels estudiants realment democràtic, basat en l'assemblearisme i el consens. Denunciem el fet que els representants als òrgans de la Universitat no són proporcionals amb la quantitat de persones de cada sector que hi conviuen, la jerarquia del sistema, així com també el poder d'òrgans com el Consell Social, amb representants de multinacionals.

Finalment, animem tothom a participar de les mobilitzacions per aconseguir una universitat pública i de qualitat. També convidem estudiants, professors i personal PDI i PAS a participar de l’assemblea, cada dijous a les 13h al Campus Catalunya, i cada dimarts a les 14h al Campus Sescelades, per seguir treballant amb l’objectiu de fer d’aquesta universitat un espai lliure i digne. Democràcia no és votar cada dos o quatre anys, sinó implicar-se dia a dia en les coses que afecten el nostre entorn.