A les nostres aules, en català!

A les nostres aules, en català!
Contra la sentència, desobediència!

diumenge, 26 de desembre del 2010

Més de tres-centes en defensa del català a l'escoles


Aquest vespre, a les 20:00h, més de tres-centes persones s’han concentrat davant l’ajuntament tarragoní per fer sentir la seva veu, en contra de les darreres sentències del Tribunal Suprem. L’acte, presidit per una estelada i una pancarta amb el lema “Una nació: Països Catalans, Una llengua: el català!”, ha estat convocat per l’Assemblea de Joves La Guspira, la CUP, Endavant OSAN, el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans, i Plataforma per la Llengua.

L’acte, que ha començat puntualment, ha transcorregut en un ambient d’indignació i desconcert. Nombroses senyeres estelades poblaven la concentració, així com banderes d’algunes de les organitzacions convocants. En la seva intervenció, Santi Fortuny, militant d’Endavant, ha posat l’èmfasi en destacar que aquesta no és una agressió aïllada, sinó que és un embat més en el pols que manté l’Estat espanyol per dissoldre la cohesió nacional del nostre país i la identitat nacional catalana.

Segons argumentava, aquesta nova invasió en les competències catalanes, fa palès altre cop que l’autodeterminació del Poble Català és l’única via que pot garantir la supervivència del nostre País, i més quan l’autonomisme ja ha rebut el seu cop de gràcia amb la darrera sentència del Tribunal Constitucional contra l’estatut. “Malgrat que partits constitucionalistes com PP i Ciutadans, tenen una representació minoritària al Parlament, la condició clarament antidemocràtica d’aquest estat, possibilita que s’apliquin un rere l’altre els seus postulats.” Contínues ovacions interrompien el discurs que acabat amb un contundent “Ni França, ni Espanya, Països Catalans!

Pitjant l'enllaç podreu veure el parlament del SEPC: http://www.youtube.com/watch?v=MFS_8z4blcQ