A les nostres aules, en català!

A les nostres aules, en català!
Contra la sentència, desobediència!

dilluns, 29 de novembre del 2010

Comunicat en solidaritat amb el poble saharauí


El passat 8 de novembre veiem com les forces militars i policials marroquines atacaven a població civil saharauí al camp de Gdeim Izik i com causava 11 morts, 732 ferits i 159 desapareguts en els incidents registrats a l'Al-Aiun. Davant les agressions i la brutal repressió exercida pel govern marroquí contra el poble saharauí i davant el silenci del govern de l'estat espanyol i la passivitat internacional, des del Sindicat d'Estudiants de la Universitat Rovira i Virgili volem mostrar la nostra solidaritat envers el poble saharaui, un poble germà, un poble oprimit i silenciat. Defensem el seu dret a decidir com a base prioritària per la resolució del conflicte polític.

Manifestem el nostre suport a les autoritats de la República Àrab Democràtica Saharauí (RASD) i a la lluita del poble saharauí als territoris ocupats il·legalment pel Regne del Marroc, amb la complicitat i permissivitat de l'Estat espanyol.

Des del SEPC URV denunciem la responsabilitat històrica de l'Estat espanyol en aquest conflicte i demanem un ferma condemna d'aquest envers els greus incidents registrats a l'Al-Auin. Així com també exigim el dret a decidir del poble saharaui per tal d'acabar amb un conflicte polític que afecta especialment el poble saharauí.

Conseqüentment, el SEPC URV dóna suport a totes les mostres de solidaritat envers el poble saharauí i fa una crida al conjunt de l'estudiantat i de la comunitat universitària a participar en els diferents actes de suport a favor de la llibertat del Sàhara. I no només com un fet puntual sinó que hem d'intentar que no s'imposi el silenci i que aquesta agressió no caigui en l'oblit. Aquest és un conflicte latent que els interessos polítics ens intenten ocultar. Només depèn de nosaltres que així no sigui.
Visca el Sàhara lliure!

SEPC URV,
Tarragona,
28/ 11/ 2010