A les nostres aules, en català!

A les nostres aules, en català!
Contra la sentència, desobediència!

dijous, 20 de desembre del 2012

50 persones es concentren en defensa de la llengua a Tarragona

Ahir es van celebrar a vàries ciutats del País tot un seguit de mobilitzacions contra la reforma educativa del ministre espanyol Wert. Aquestes mobilitzacions mostren una vegada més l’oposició frontal dels estudiants dels Països Catalans contra els atacs a la nostra llengua. Aquesta reforma, retalla la importància de les llengües oficials de les diverses nacions oprimides pel govern espanyol. A més a més obre la porta a la privatització de l’ensenyament secundari, a través de noves concessions a l’educació religiosa i privada.
Aquí a Tarragona la mobilització la van dur a terme els nuclis de la secundària de la ciutat, Martí Franqués i Pons d’Icart. La concentració va estar secundada per una cinquantena d’estudiants tant de secundària com de la Universitat. La mobilització va estar marcada per un ambient combatiu i crític cap a les noves agressions a l’educació.
Des de l’Institut Martí Franqués es va avançar cap a la Imperial Tàrraco, on les protestes es van escenificar davant de la subdelegació del govern espanyol. Els alumnes de secundària van llegir el manifest que ells mateixos havien elaborat per a l’ocasió. Aquest defensava la immersió lingüística com a únic sistema vàlid per a la defensa del català i van augurar una llarga lluita en contra de la privatització de l’ensenyament.
Una vegada llegit el manifest es va fer un tomb a la plaça com a tall reivindicatiu de la protesta. La concentració es va donar per finalitzada després de que es cremés una fotografia del ministre Wert. L’acció es va dur a terme davant de la subdelegació del govern i amb el retrat capgirat, com a mostra de rebuig popular cap a la seva persona.