A les nostres aules, en català!

A les nostres aules, en català!
Contra la sentència, desobediència!

dimecres, 30 de maig del 2012

El SEPC arran les darreres detencions als Països Catalans


El nucli de la Universitat Rovira i Virgili vol mostrar el seu suport a tota insurrecció que es qüestiona el missatge oficial i lluita pels seus drets, tant individuals com col·lectius dia a dia.


Una brutal onada repressiva va començar el diumenge per la matinada quan els agents dels mossos van desallotjar les estudiants gironines que ocupaven el rectorat en protesta contra l’elitització de la universitat. Van ser identificades, escorcollades, gravades i tretes per la força.

Al País Valencià, el govern ha tramitat 250 multes contra estudiants que van participar de l’anomenada Primavera Valenciana. Un seguit de mobilitzacions que van començar arran d’una injustificada càrrega policial contra una asseguda pacífica d’estudiants de secundària de l’Institut Lluís Vives de València.

Mentre, abans d’ahir a les Illes Balears, el cos policial espanyol de la Guàrdia Civil es va presentar a Bunyola amb cinc vehicles i va detenir quatre manifestants (un d'ells militant del SEPC) en el marc d'una protesta contra el president balear, José Ramón Bauzá, per les seves polítiques agressives contra la llengua pròpia del nostre territori així com també a nivell educatiu i sanitari. Els detinguts van denunciar públicament que havien rebut maltractaments.

Per altra banda, ahir es van produir fins a cinc noves detencions arran de la darrera vaga general del 29 de març (dues d'aquestes militants del SEPC de la UAB i tres de la CAJEI, un dels quals és de l’Assemblea de Joves de Reus). Les quals augmenten a cent les persones detingues per aquesta jornada en la que es protestava contra de les mesures neoliberals adoptades tant per l'actual govern del PP, liderat per Mariano Rajoy, com de l'anterior del PSOE, liderat per J.L. Rodríguez Zapatero. En aquest cas, però, a les detencions efectuades pel cos dels Mossos d'Esquadra, amb en Felip Puig al capdavant, els hi volen imputar delictes com: associació il·lícita, integració a organitzacions criminals, desordres i danys i un delicte contra l'exercici dels drets fonamentals.

Davant aquesta situació, des del SEPC considerem que:

- Han sigut detencions totalment polítiques i il·legals, ja que per una banda s'han realitzat a dit així com sense motius reals (en el cas de Bunyola) i per altra banda s'ha fet ús tant d'un arxiu il·legal  com d'una pàgina web que ha sigut objecte de diferents denúncies, des de col·legis de periodistes, passant per jutges, fins al propi Síndic de Greuges (en el cas de Barcelona).

- El dret de protesta no pot ser objecte de repressió, de la mateixa manera que no es poden veure truncades les llibertats que tant van costar guanyar com: la llibertat d'expressió, d'associació o de manifestació.

- Aquests fets només demostren la por que tenen tant els poder fàctics del nostre país com els de l'estat espanyol. Pretenen fer-nos callar, eliminar els elements dissidents de protesta i provocar un sentiment de derrota, així com, posar “al sac dels terroristes” la gent que lluita de forma solidària i sense esperar res a canvi.

Per aquesta raó el SEPC exigim:

- La fi de la criminalització i persecució política de la gent que lluiten.

- La posada en llibertat de totes les detingudes, la retirada de les falses denúncies, així com l'aturada de les investigacions policials i el tancament dels arxius il·legals.

- L'aturada de retallades socials i laborals així com també de les agressions contra la llengua mare dels Països Catalans.

- La depuració de responsabilitats pels maltractaments duts a terme pels cossos policials, així com també la depuració de responsabilitats polítiques que ens estan portant a un carreró sense sortida.

Per últim volem respondre a aquesta gent tant ufana i tant superba, que ens reprimeix i ens pretén criminalitzar, que no aconseguiran silenciar-nos, ans el contrari. Ens faran més forts que mai!


Tarragona, 30 de Maig del 2012
Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans