A les nostres aules, en català!

A les nostres aules, en català!
Contra la sentència, desobediència!

dijous, 27 d’octubre del 2011

VAGA general d'estudiants- 17 de novembre


En aquests últims anys, i especialment durant aquests últims mesos, hem anat veient com l'estat del “benestar” s'ha anat descomponent per deixar a la vista el capitalisme en estat pur. La seva crisi, provocada per l'especulació, l'avarícia i en definitiva per la naturalesa del mercat lliure, l'hem pagada el poble amb atur (el juvenil arriba a un 50%), pobresa, i retallades en educació i sanitat. I per afegir-hi més llenya al foc, els bancs que durant anys i anys han acumulat beneficis descomunals, han rebut una ingent quantitat de diners de les arques estatals per tal de poder continuar amb les seves activitats mafioses a les Illes Caiman. Els que es queden les cases que no podem pagar són els qui reben els nostres impostos. Genial, no? Se'ns pixen a sobre i diuen que plou!

Dos dels nostres pilars bàsics com són l'educació i la sanitat pública estant sent desmantellats amb l'excusa que no hi ha diners i que és un càstig que hem d'assumir perquè en un passat immediat “les coses no es van fer bé”. Cal remarcar que amb el què es va donar als bancs, les retallades en educació i sanitat no haurien estat necessàries. Volem decidir en què es gasten els nostres impostos, i és més, si les “coses no s'han fet bé”, exigim responsabilitats als qui ho han provocat. En l'àmbit de l'educació ja fa temps que estem suportant i perdent l'envestida de la privatització i la mercantiització. LOU, LOGSE, Bolonya, LEC, Estratègia 2015... diferents fills d'un mateix pare, l'entrada del capital a les universitats. Augment de taxes, impossibilitat de compaginar estudis i feina, introducció del criteri de competitivitat en l'educació pública (el que provoca la consolidació d'universitats i centres educatius de “primera”, de “segona” i de “tercera”) i en definitiva subordinació de l'ensenyament als interessos empresarials. No som educats per tenir una consciència crítica, sinó per treballar i per obeir. Ja qui en diu que serem imbècils superespecialitzats...

La convocatòria de vaga general s'ha de comprendre com l'inici d'un cicle de mobilitzacions per la consecució d'un model d'universitat veritablement pública. Una primera etapa que pren els reptes de posar fre a les retallades pressupostàries que minven la qualitat acadèmica i precaritzen les condicions d'estudi i feina, però també de bloquejar les pretensions del teixit empresarial d'apoderar-se de la governança universitària.

El 17 de novembre tota la comunitat educativa està cridada a fer vaga. Serà una jornada de lluita en defensa de l'educació pública i per extensió en defensa dels serveis públics i en general per dignitat i responsabilitat històrica. La responsabilitat de construir el nostre futur i la valentia de dir: no! Nosaltres no som d'eixe món!

El 17 de novembre pren la universitat, recuperem la dignitat!

En defensa de l'ensenyament i els serveis públics, combatem el capitalisme!