A les nostres aules, en català!

A les nostres aules, en català!
Contra la sentència, desobediència!

dijous, 14 d’abril del 2011

Vora quaranta persones assisteixen a la xerrada d'en Sergi Saladié sobre l'energia nuclear


Una quarantena d'estudiants van assistir ahir a la xerrada que oferia en Sergi Saladié sobre energia nuclear al Campus Catalunya, organitzada pel SEPC URV. En Saladié, geògraf, professor de la URV, expert en energia nuclear i portaveu de la CANC (Coordinadora Anticementiri Nuclear de Catalunya) va exposar durant 1 hora i mitja i en base dades objectives, arguments en contra l'ús de l'energia nuclear. Un cop acabada la conferència va aclarir tots els dubtes que tenien els assistents.

Durant el transcurs de la xerrada, Saladié va fer referència al darrer accident nuclear de Fukushima, així com també a la problemàtica del cementiri nuclear que volen ubicar a Ascó. Tanmateix el gruix la conferència el va centrar en analitzar l'energia nuclear i en desmuntar mites com el que afirma que la col·locació d'una central nuclear reactiva econòmicament i dinamitza la zona en qüestió (La Ribera D'Ebre és la comarca de Catalunya amb un índex de pobresa més alt, i Ascó perd de mitjana 12 habitants l'any). Saladié va cloure la xerrada insistint en la necessitat d'obrir un debat públic i formatiu al conjunt de la societat sobre l'energia nuclear, per tal de decidir el model energètic que volem.

Seguint amb la línia impulsada amb la xerrada antipatriarcal del 8 de març, el SEPC, va recordar que com a sindicat sociopolític, pretén abastir dos fronts: la lluita per la universitat pública i el trasllat de problemàtiques socials a la facultat.