A les nostres aules, en català!

A les nostres aules, en català!
Contra la sentència, desobediència!

divendres, 25 de setembre del 2009

VII Trobada d'Estudiants dels Països Catalans

Els propers dies 2, 3, i 4 d'octubre tindrà lloc la VII Trobada d'Estudiants dels Països Catalans a Reus (Baix Camp). Aquesta edició vol continuar la dinàmica de treball que combina les xerrades, els debats, els tallers, l'oci, la cultura popular i el treball col·lectiu per tal d'assolir els diversos objectius de la Trobada.

DIVENDRES - 2 octubre
16:00 Obertura de la VII edició de la Trobada d'Estudiants dels Països Catalans. Cal passar a recollir les acreditacions al Casal Despertaferro!. Obertura de l'espai habilitat per dormir del Centre Cívic Ponent.
17:30. Presentació de l'estrategia del SEPC per aquest curs.
19:30. Ensenyament popular, renovació pedagògica, taller a càrrec de Quim Framis.
21:30. Sopar Popular a càrrec de la Candidatura d'Unitat Popular (CUP) de Reus, a les Peixateries Velles.
23:00. Oci Popular: Gimcana revolucionària. Començarà a la Plaça del Baluard i s'estendrà fins el tomb de ravals.

DISSABTE - 3 octubre
10:00. Xerrada El Model coeducatiu, a càrrec de Patricia Gracia. Taller sobre la Coeducació a càrrec de Cau de Llunes, col·lectiu antipatriarcal de Tarragona.
12:00. Per un marc laboral propi, a càrrec de l'Espai Jove de la intersindical-CSC. Debat La necessitat d'un marc estudiantil propi, a càrrec d'un membre del SEPC.
14:00. Dinar Popular (fideuà amb marisc) a càrrec del Casal Despertaferro!
16:30. A les universitats, en català!, a càrrec de plataforma per la Llengua.
18:30. Les indústries militars als centres educatius, a càrrec de Centre Delàs - Justícia i Pau.
21:30. Obertura de la barra, amb servei d'entrepans a càrrec de l'assemblea de Joves de Reus, a la plaça de Peixateries Velles.
22:30. Concert amb l'actuació d'Anita Miltoff i Poker's. Durant el mateix es realitzarà l'acte polític de presentació del Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans, a la plaça de Peixateries Velles.

DIUMENGE - 4 octubre
12:00. Taula Rodona sobre el futur de l'educació pública als Països Catalans, al Teatre Bravum.
14:30. Dinar de Germanor (Macarrons) a càrrec de l'assemblea de Maulets de Reus, a la Plaça Peixateries Velles.
Finalització de la VII Trobada d'Estudiants dels Països Catalans.

INFORMACIÓ
Reus (Baix Camp)
Municipi i cap de comarca del Baix Camp. Reus és avui un important centre d'atracció cultural de Catalunya, amb un dinamisme i una intensa activitat propis d'una ciutat moderna. A Reus, el visitant pot passejar pels carrers del centre històric i admirar l'important patrimoni modernista seguint l'empremta d'Antoni Gaudí.

Què oferim?
Per només 30 euros teniu l'allotjament en un poliesportiu amb calefacció, lavabos i dutxes amb aigua calenta, tots els àpats (des del dinar de divendres al dinar de diumenge) i l'entrada als concerts de divendres i dissabte. A més, el SEPC organitza autobusos per a arribar a la Trobada.

Des del SEPC es subvenciona el viatge d'aquells i d'aquelles estudiants que provinguen de les Illes i que tinguen ganes d'assistir a la VII Trobada d'Estudiants dels Països Catalans.

Cal que porteu el vostre sac de dormir, una estoreta (de camping), papers i bolígraf, plat, got, coberts...

Inscripcions
Per a inscriure's a la VII TROBADA D'ESTUDIANTS DELS PAÏSOS CATALANS:
- Envia un correu a economia@sepc.cat amb les teues dades (noms i cognoms, correu electrònic i telèfon de contacte, comarca de procedència, etc.)
- Fes un pagament INDIVIDUAL al compte corrent: 2100 3642 11 2506256059 (La Caixa), indicant com a concepte: NOM I COGNOMS + TROBADA
- Tot açó s'haurà de fer, com a molt tard, el dia 30 de setembre, data límit per a la inscripció.
- Lliura el justificant de pagament a l'hora de fer la inscripció a l'arribada i per pujar al bus.

Com arribar-hi?
- S'hi pot arribar en cotxe...
El sector sud del municipi és travessat per l'autopista AP-7, que, des de la Jonquera, enllaça Girona amb Martorell (prop de Barcelona), Vilafranca del Penedès i Reus, i va cap a València per la costa. En aquest sector hi ha l'autovia que uneix Tarragona i Reus, on l'any 2000 entrà en servei una variant que evita creuar la ciutat. A més, disposa d'una bona xarxa de carreteres, com són ara la N-420 de Reus a Móra d'Ebre; d'aquesta via surten tot un seguit de carreteres que comuniquen amb diversos pobles del Baix Camp. La C-14 vers el nord passa per Montblanc i arriba a Artesa de Segre (Noguera), i vers el sud es dirigeix a Vila-seca i a Salou.
- S'hi pot arribar en tren...
# Des de Barcelona amb els trens regionals de la Renfe (horaris).
# A més a més: la ciutat és també un important nus ferroviari, amb les línies de Barcelona-Tarragona-Reus, Reus-Móra d'Ebre-Saragossa, Sant Vicenç de Calders-Roda de Berà-Reus i Reus-Lleida-Saragossa.
- A banda d'aquests mitjans, el SEPC organitzarà dos autobusos:
# Des d'Alacant
Eixida des d'Alacant a les 11:00h a la Plaça de Bous.
Parada a València a les 13:00h a l'Avinguda Blasco Ibañez, davant la Facultat de Filologia.
Parada a Castelló de la Plana a les 14:00h a la Plaça de la Independència.
Parada a Totosa hora per determinar.
# Des de Barcelona
Eixida des de Barcelona a les 14:15h.
Els autobusos arribaran a Reus a les 16h aproximadament quan començarà el període d'inscripcions que es tancarà a les 18h.
Recordeu: el bitllet dels autobusos organitzats pel SEPC és gratuït, però és imprescindible que indiqueu la reserva de la vostra plaça a l'autobús quan envieu el correu d'inscripció a la Trobada, així com la parada en que hi pujareu.

Entitats col·laboradores:
Casal Despertaferro
AJR
Maulets Reus